Autobuz fara sofer

Doua autobuze care se vor conduce singure, fara sofer, vor circula pe o ruta cu cinci statii, pe durata a zece minute, prin zona centrala a orasului Lyon.
Este vorba despre o propunere venita din partea companiei franceze Ligier, cea care a testat fara pasageri aceste autobuze electrice numite Ligier EZ-10 si care da asigurari ca acestea îndeplinesc toate condi?iile de siguran?a.

Directorul executiv al companiei Navya (firma producatoare), Christophe Sapet, a declarat:„vehiculele sunt echipate cu o serie de detectoare care le permit sa stie exact unde sunt ?i pot detecta tot ce se întâmpla în jurul lor, fiind capabile de a lua cele mai inteligente masuri pentru a evita o coliziune”.

În momentul de fata capacitatea de transport este de doar 15 pasageri, dar sunt planuri pentru versiuni mai încapatoare.
Cei de la Navya sustin ca au pâna în prezent 30 de comenzi pentru astfel de vehicule urbane, iar planurile companiei sunt de a le mari capacitatea de transport de pâna la 20 de pasageri pentru a putea concura cu vehiculele asemanatoare dezvoltate de cei de la Google sau Uber.

Un astfel de autobuz va costa în jur de 200 de mii de euro.
Iata cateva imagini si un videoclip destul de interesant, cu acest model de autobuz.