Proiect schimbare polite RCA

Ministerul Finantelor a publicat pe site-ul sau, proiectul de Ordonanta de Urgenta a Guvernului care preia o parte dintre solicitarile transportatorilor rutieri, inclusiv posibilitatea unei interventii asupra preturilor stabilite de catre firmele de asigurari.

O stire care nu poate decat sa bucure pe posesorii de vehicule si anume faptul ca exista un nou proiect de ordonanta de urgenta prin care se aduc unele schimbari la politele RCA.
Si toate acestea se pare ca au loc in urma protestele transportatorilor fata de scumpirea asigurarilor auto.

Iata ce prevede noul proiect:
– companiile de asigurari trebuie sa le puna la dispozitie asiguratilor, la cerere, calculul pe baza caruia a fost determinata valoarea politei. În caz contrar, asiguratorii pot fi sanctionati.
– pentru ca procedura de despagubire sa se desfasoare mai usor, în cazul unui accident, asiguratul va putea sa se adreseze propriului asigurator RCA pentru obtinerea despagubirilor, acesta recuperând ulterior contravaloarea daunei achitate de la asiguratorul persoanei vinovate.
– soferii vor putea încheia politele RCA si pentru o luna, nu pe minimum sase luni, cum este în prezent.
De asemenea, proiectul prevede posibilitatea suspendarii contractului RCA la cererea asiguratului care a încheiat un contract RCA, daca masina are dreptul de circulatie suspendat sau nu este folosita.

O alta masura prevede ca, pe lânga cererea de despagubire, sa fie precizate clar documentele necesare pentru plata despagubirii.Daca despagubirea nu este platita în termen, se percep penalitati pentru fiecare zi de întârziere.
Documentul poate fi consultat pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice.

Pe site-ul europafm exista stirea referitoare la faptul ca transportatorii ameninta cu un nou protest mai amplu, miercuri, pe 15 septembrie în Piata Victoriei, la care vor particip circa 5.000 de autovehicule.