Sportivul ca a castigat cei mai multi bani

11 septembrie 201614 septembrie 2016 60kell
Romanul Burmambet Merdin, conform celor de la romania libera, este managerul unui hotel cu 137 de camere din Rio de Janeiro, hotel care a fost închiriat integral, pe durata Jocurilor Olimpice, de către jurnaliștii postului de televiziune german ZDF, care au transmis acest eveniment.

L-am prins pe Burmambet Merdin, căruia cu acceptul său îi vom spune Burme, în febra Jocurilor Olimpice, care se desfășoară în aceste zile la Rio de Janeiro, oraș unde românul s-a stabilit în urmă cu 22 de ani. Timp de 14 ani a pus pe picioare și a condus șase hoteluri în orașul consi-derat deopotrivă unul dintre cele mai fermecătoare și violente din lume. Printre altele, Burme a fost primul director al unui hotel Ramada deschis la Rio de Janeiro.

Astăzi conduce Atlântico Sul Hotel, ales de jurnaliștii germani de la ZDF să le fie gazdă pe durata Olimpiadei. “Comitetul organizator a încheiat contracte cu toate hotelurile din oraș. Hotelul la care sunt manager a fost închiriat de postul de televi-ziune ARD/ZDF pentru proprii lor angajați și datorită faptului că suntem aproape de locul unde ei transmit. Este vorba de International Broadcast Centre, o clădire impresionantă nou-construită, care funcționează drept centru de presă. Jurnaliștii nu au avut pretenții deosebite pe durata șederii lor. De altfel, aproape că nici nu îi vedem. Ei pleacă la International Broadcast Centre dimineața la ora 5.30 și se întorc seara, neavând prea mult timp liber. Se vede că muncesc foarte mult. Nu credeam, inițial, că o să fie așa de liniște”, a povestit Burme în exclusivitate pentru România liberă.

Celălalt Rio

Dacă Olimpiada poate fi considerată un eșec pentru delegația României (care până astăzi a cucerit doar un aur, un argint și două medalii de bronz – n.red.), pentru Burmambet Merdin s-a transformat într-o victorie personală și a afacerii pe care o manageriază.

“Din punct de vedere financiar, este fantastic. Nemții au început să se cazeze în hotelul nostru de pe data de 29 iunie (cu o lună înainte de începerea Olimpiadei – n.n.). Avem un câștig de 5 milioane de reali brazilieni (1,5 milioane de dolari) doar din închirierea camerelor, dar va crește după ce vom contabiliza încasările oferite de restaurant, spălătorie, mini-bar și celelalte servicii pe care le oferim”, a explicat mana-gerul român.

Pe care îl întreb dacă se vorbește în zilele acestea despre România la Rio de Janeiro. Burme parează cu eleganță, ducându-ne în zona bătătorită a legendelor sportului românesc: “Sunt multe țări prezente la acest eveniment și de aceea e greu să se vorbească doar de una anume. Dar se vorbește mult de Nadia Comăneci”.

Anii premergători Olimpiadei au fost extrem de dificili. Au existat proteste care au vizat utilitatea cheltuirii unor sume enorme pentru organizarea evenimentului, dar și pericolul ca o serie de investiții să nu fie terminate la timp sau să nu beneficieze de o calitate ridicată a lucrărilor.

Managerul român admite că “în ultima perioadă, orașul a fost întors pe dos. Am avut mult de suferit în ultimii doi ani, au exis-tat șantiere în tot orașul, dar a meritat. Rio de Janeiro a cunoscut o transformare formidabilă: străzi noi, asfaltate, sisteme de canalizare, sistem de transport ultramodern de autobuz, realizarea unei linii de metrou până în cartierul Barra care în absența Olimpiadei nu s-ar fi realizat niciodată. Centrul orașului a fost revitalizat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *